Snoeien

snoei bord

Het snoeien van bomen is in feite een ‘noodzakelijk kwaad’. Van nature onderhouden bomen zichzelf binnen hun natuurlijke omgeving, al of niet gestuurd door concurrerende bomen. Bomen in de stedelijke omgeving staan zelden in een natuurlijke omgeving worden en worden velerlei functies toebedeeld. Om aan het gewenste boombeeld te voldoen zal onderhoud, in de vorm van snoeien noodzakelijk zijn.

Gericht op het gewenste beeld (eindbeeld) zijn onze specialisten als geen ander in staat uw bomen vakkundig te snoeien.

Ongeacht of gaat om Begeleidingssnoei, Onderhoudssnoei, Vormsnoei of Specifieke krooningrepen, zijn wij voor u dé boomspecialisten.

 

Lees verder over snoeien

  • Vormsnoei

    Bij vormsnoei wordt de boom kunstmatig gevormd door middel van periodieke specifieke aanvullende kroonverzorgingsmaatregelen. Toegepast bij knot, bol, haag- en leibomen.

  • Kennis deling en training

    Wij verzorgen instructiedagen op locatie en kunnen medewerkers binnen uw organisatie begeleiden. Onze filosofie is dat kennis uitgedragen en gedeeld dient te worden. Hierdoor wordt een beter draagvlak gecreëerd en blijft de kennis en kwaliteit ten aanzien van bomen en boomverzorging op het juiste niveau. Voorbeeld projecten:  Cursus laanbeheer in samenwerking met Probos en VZZ […]

  • Begeleidingssnoei

    Het begeleidend snoeien van bomen in de jeugd- en halfwasfase; goede begeleidingssnoei vormt de basis voor het uiteindelijke eindbeeld van bomen. Van belang hierbij is dat bomen hun groeisnelheid blijven houden en snoeiwonden van beperkte grootte zijn. Hierdoor ontwikkelen bomen zich tot gezonde en structureel sterke bomen met een lange levensloop en beperkte onderhoudskosten. Door […]