Verhuisbericht

VERHUISBERICHT
Per 1 juli 2019:

Na ruim 25 jaar barsten wij uit onze voegen. Door de aankoop van een mooi bedrijfspand en -terrein krijgen we lucht en volop ruimte voor ontwikkeling!

Einde jaarssluiting

Boomtotaalzorg wenst u een vrolijk kerstfeest en een gezond, groen en heerlijk 2016.
Bedankt voor het vertrouwen en samenwerking.
Al vernieuwend ontwikkelen wij door, wij bruisen van de ideeën en toasten op 2016.
Van 24 december t/m 8 januari 2016 is ons kantoor gesloten.

Vervolg Marskramersbaan Bunnik

Vroeg in de ochtend werden vandaag 18-11-2015 de bomen geleverd voor de bomenplantfase!

De afgelopen dagen is hard gewerkt om de hardnekkige stobbes te verwijderen van alle iepen die er stonden. Met name doordat het hout van iepen erg hard is en de bomen zeer oppervlakkig hebben geworteld was het een lastig werk om alle boomstobbes weg te halen. Het straatwerk kwam geregeld omhoog zodra er weer een zware wortel werd weggehaald.
Gelijktijdig zijn de plantplaatsen uitgegraven, en ditmaal zijn de boomgaten bewust dieper uitgegraven in de hoop de wortelopdruk te voorkomen/beperken.

Bewoners participatie
De bewoners hebben inspraak, via een comité en zijn zo extra betrokken geraakt bij het gehele project. Kappen en herinrichten waarbij ruim 100 Amberbomen (Liquidambar) en enkele sierkersen worden herplant is de keuze van de bewoners. In samenwerking met de bewoners zijn alle plantplaatsen uitgezet en geregeld aangepast aan de wensen van de bewoners. Zo is i.p.v. 4 bomen voor de huizen gekozen om slechts 3 bomen terug in de verharding aan te planten. Bij de groenstroken is er bewust ruimte gehouden om te voetballen. Naast de sierwaarde van de amberbomen zijn er meerdere sierkersen aangeplant voor de biodiversiteit.

Vandaag zijn de eerste 30 bomen in de verharding aangeplant.
In plaats van het gele zand worden de bomen nu in bomengrond herplant en worden goede schimmels en micro-organismen toegevoegd door een speciale bomenstarter mix te gebruiken. De bomen in de verharding worden nog voorzien van een watergeefrand. Het straatwerk kan zodra het laatste aanaarden is uitgevoerd weer worden hersteld zodat de overlast voor de bewoners beperkt blijft.

Compacte snippercombinatie

De kraaningevoerde compacte snippercombinatie verwerkt efficiënt het snoei- takhout en ontlast personeel van zwaar handarbeid.

Door de beperkte afmetingen, wendbaarheid en hoge werkcapaciteit een ideale toevoeging binnen onze bedrijfsvoering om op duurzame wijze (snoei)hout te verwerken tot bruikbare houtsnippers.

Door de afmetingen en wendbaarheid is de combinatie zeer geschikt om in beperkte ruimten binnen de stedelijke omgeving in te zetten. Bijv.: in smalle straten, op sportvelden en in parken op voet- fietspaden. Door laag gewicht, compacte bouw en brede banden is de machine bij uitstek geschikt om in kwetsbare (natuur)gebieden en moeilijk bereikbare locaties.

Technische aspecten:
• Hoge snippercapaciteit (40m3 per uur)
• Kraaninvoer tot 30cm diameter
• 8 m3 hoogkipper
• Breedte: 1,75m
• Gewichtsverdeling op tandem-as met lift-as
• Gazon ballonbanden

Voordelen in de duurzame bedrijfsvoering:
• Ergonomisch werken
• Laag brandstofgebruik door Common-rail dieselmotortechniek
• Schonere en lagere emissies
• Laag geluidsniveau en korter overlast
• Efficiënt logistiek plan met houtsnippers als biobrandstof

 

Eindejaarssluiting

2019 was een mooi jaar voor Boomtotaalzorg.
Verhuisd, team uitgebreid, mensen verder opgeleid, het machineareaal uitgebreid.
Daarnaast is er: gewoon gewerkt, geplant, geveld, gesnoeid, groeiplaatsen verbeterd, geïnventariseerd, getaxeerd,
in ruime mate onderzoeken uitgevoerd en geadviseerd.
Dit alles door een team van bevlogen mensen!
Op naar de toekomst!

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond 2020!

Wij zijn gesloten van 23 december 2019 t/m 5 januari 2020. Vanaf 6 januari zijn wij u graag weer van dienst.

Directiewijziging

Met ingang van 1 oktober 2014 zijn Wim de Kruijf, Bert van Eck en Jildert Jellema toegetreden tot het management team, hierdoor ontstaat een geleidelijke en natuurlijke generatiewisseling.

De mannen zijn zeker geen onbekenden! Wim is al meer dan 23 jaar werkzaam voor Boomtotaalzorg, Bert werkt er al 12 jaar en Jildert 7 jaar.

Samen met een team van gemotiveerde mensen en ruim 30 jaar ervaring, zijn wij graag uw ideale partner voor de verzorging van uw bomen.

Frans van Jaarsveld stopt bij Boomtotaalzorg

Frans van Jaarsveld

Sinds 1 juli 2014 is Frans van Jaarsveld geen mede directeur meer van BOOMTOTAALZORG.

In 1988 is het bedrijf: BOOMTOTAALZORG – Van Jaarsveld/ Van Scherpenzeel, zoals de officiële naam luidde, door Frans en Henk opgericht. Daaraan voorafgaand werkte Frans en Henk al sterk samen. Na 30 jaar stopt Frans en gaat Henk van Scherpenzeel door als directeur van BOOMTOTAALZORG. In de afgelopen 30 jaar heeft Frans, naast het uitoefenen van het vak, kennis verbreden en leiding geven, zich ingezet als mede oprichter van de KPB en penningmeester,in de beginjaren van NVTB. De afgelopen jaren heeft Frans telkens een stapje terug gedaan en nu is het tijd om te stoppen.

Voor BOOMTOTAALZORG verandert er niet veel. Henk van Scherpenzeel blijft, naast dat hij directeur is, zich als voorheen inzetten voor het vak, de relaties, personeel en het bedrijf. Later dit jaar zullen enkele werknemers ook tot de directie gaan behoren. Hierdoor zal de bedrijfsvoering, kennis en kwaliteit van BOOMTOTAALZORG worden doorgezet met het oog op de verdere toekomst. Immers ook Henk wordt uiteindelijk straks een dagje ouder…

BOOMTOTAALZORG, ofwel BTZ? gaat gewoon verder. Verder met een enthousiast team wat de afgelopen jaren heeft bewezen contacten te leggen en te onderhouden en te staan voor kwaliteit. Nieuwsgierig, innovatief en idealistisch zonder het realisme uit het oog te verliezen.

Het adres blijft ongewijzigd.

Wel komt er officieel een ‘A’ achter het huisnummer. Op: Overeind 42A 3998 JB in Schalkwijk zijn we, nog steeds, gehuisvest.

 

 

Aanwezig op Dag van de Openbare Ruimte 2014

Boomtotaalzorg is wederom op 8-9 oktober aanwezig op de Dag van de Openbare Ruimte Nederland 2014.
Wij zullen in hal 2 stand 2.065 bemannen en komen graag met u in gesprek! Meld u via deze link aan.

Demodag Bomen

Demodag bomenMeld je aan! Donderdag 6 juni vindt de Demodag Bomen plaats bij Van den Berk Boomkwekerijen in St. Oedenrode. Heb je vragen over Emvi-aanbesteden op openbaar groengebied? Wil je weten hoe je doorwortelbare ruimte berekent? Waaruit bestaat een goede groeiplaats? Deze Demodag heeft vooral een praktische invulling met kennis uitwisselen, netwerken en machines, producten en toepassingen bekijken.

Daarnaast zullen er een aantal lezingen en speeddates in de vorm van demonstratieworkshops plaats vinden.
Meer info/aanmelden: www.demodagbomen.nl en voor actuele ontwikkelingen volg op twitter:#demodagbomen.