Snoeiwerkzaamheden Bunnik april-mei 2016

In opdracht van de gemeente Bunnik voert Boomtotaalzorg vanaf maandag 25 april tot eind mei 2016 snoeiwerkzaamheden uit.  

Conform het gemeentelijke beleid wordt jaarlijks 1/3 van het bomenbestand gecontroleerd op veiligheid. Tijdens deze VTA-controle worden de bomen beoordeeld op gevaarlijke takken, takken in de takvrije zone en aantastingen zoals zwammen en boomziektes. Ook wordt de snoeibehoefte beoordeeld. Aan de hand van deze inspectie wordt een snoeilijst opgesteld. Aan de hand van deze snoeilijst worden dit jaar de bomen gesnoeid. Dit jaar zal er gesnoeid worden in de kern van Bunnik.2017 staat de kern van Werkhoven en het buitengebied op de planning. 

Gestart zal worden op het sportpark aan de Tolhuislaan. Vervolgens zal de zuidzijde van de kern worden gesnoeid richting het industrie gebied (Runnenburg-Regulierenring). Vervolgens wordt er na de voorjaarsvakantie gestart met de Van Zijldreef, Lokhorstlaan, Hoenderiklaan, Cammingalaan, richting het schooleiland en het Centrum met de J.F. Kennedylaan. Als laatste wordt de provinciale weg/Stationsweg gesnoeid. Hoewel de vogels actief aan het nestelen en broeden zijn, zullen de medewerkers van Boomtotaalzorg met respect voor de natuur, de bomen snoeien. Als er een nest in de boom zit, zal deze indien nodig, pas later als de vogels zijn uitgevlogen, gesnoeid worden.

Voor meer informatie over wanneer Boomtotaalzorg bij u in de wijk komt snoeien kunt u kijken op de gemeentelijke website.

Vragen over de uitvoering kunt u stellen via info@boomtotaalzorg.nl met onderwerp snoeiwerk gemeente Bunnik.

De aankondiging van de gemeente Bunnik en de exacte planning leest u hier