Unieke snippercombinatie

Boomtotaalzorg beschikt over een unieke smalspoor snippercombinatie welke zeer compact en wendbaar is.
De machine is op ons verzoek speciaal ontworpen en gebouwd door Ufkes Greentec uit Drachten. De snippercombinatie is een uiterst kleine en compacte snippercombinatie geschikt voor de lastige en kwetsbare locaties in het stedelijke gebied. De combinatie bestaat uit een kraan ingevoerde versnipperaar met een maximale invoer van 30cm diameter en een capaciteit van ca. 40m3 snippers per uur. De 8m3 hoogkipper kan zijdelings gelost worden in een container waardoor er een efficiënte afvalstroom kan worden gerealiseerd. De aandrijving wordt geleverd door een brandstof zuinige Massey Ferguson 3650 smalspoor trekker met eco pto.

Doordat de combinatie slechts 1,70m breed en totaal slechts 10m lang is kan deze in smalle straten en op moeilijk bereikbare plaatsen komen. De smalspoor trekker is voorzien van ballon-gazonbanden. Hierdoor is deze uitermate geschikt om in parken, op golfbanen, sportvelden en op fietspaden te werken. De aanhanger is uitgevoerd met een tandemas voor stabiliteit en drukverdeling. De achteras van het tandemas onderstel kan hydraulisch worden ontlast waardoor de combinatie niet gaat wringen en scherpe bochten kan maken.

Achterop is de combinatie voorzien van actieraam voor 80km per uur wegen. Het leeggewicht van 6 ton en maximale laatgewicht van 10 ton wordt door de keuze van de brede banden en het tandemas onderstel verdeeld waardoor de drukverdeling ideaal is en het risico op bodemverdichting minimaal.

Boomtotaalzorg wil zich met deze combinatie verder gaan onderscheiden als een boomspecialist die veelzijdig, mobiel en vooral effectief en efficiënt kan werken. Met name door de compacte bouw maar wel de grote invoer capaciteit kan de combinatie snel werken waardoor de overlast tot het minimum wordt beperkt.